Avpassade mattor i många kvaliteter

Avpassade mattor (en matta i bestämt mått) är viktig del av inredningen i ditt hem. De ger en ombonad känsla, dämpar ljud och förhöjer möbleringen visuellt. Lösa mattor kan med fördel användas för att dela av ett rum på ett snyggt sätt. Hos Mattspecial hittar du ett stort urval av ullmattor, trasmattor, röllakan, patchwork, kelim, ryamattor, plastmattor, moderna mattor och handknutna persiska mattor. Våra mattor finns i ett antal storlekar och färger. Välkommen in i butiken om du vill känna på kvalitéerna.

Funderar du på att köpa en avpassad matta?

Här är några bra saker att tänka på:

  • Vilken stil på matta vill du ha? En modern matta eller kanske en orientalisk?
  • Hur stort är rummet, vilken typ av golv har du? Ett stort rum kräver ofta en större matta. Har du ett vackert golv ska det inte täckas av en för stor matta.
  • Vilken färgskala har ditt rum?
  • Hur ska mattan användas? Kommer den att ligga där den slits mycket eller mer som ett vackert blickfång. En matta som slits hårt bör vara kraftigare och med en lugg som tål att rengöras från eventuella fläckar.
  • Hur stor ska den vara? Om den ska ligga vid en soffgrupp kan du välja att ha en mindre matta som inte soffan står på eller välja en stor matta där hela soffgruppen står på mattan. Ska du köpa en matta till matgruppen ska du tänka på att storleken är sådan att stolarna inte sliter mattans kant/fransar.
  • Vill du ha mönster eller enfärgat? En smaksak men tänk på att fläckar syns mer på en helt enfärgad matta. Väljer du en matta med vackert mönster är det fint att den ligger fritt på golvet så att mönstret ges rättvisa.
  • Vad får den kosta? Vi har mattor i alla prisklasser allt från maskinknutna wiltonmattor till handknutna persiska mattor. Valet är ditt!